Studiekeuze advies dat past bij hoe jij jezelf beleeft.

Het geven van een studiekeuze advies is niet eenvoudig. Je jongere kan iets anders laten zien, als dat hij/zij zelf beleeft. De cijfers kunnen goed zijn, maar hoe hard heeft hij/zij eraan gewerkt. Is het vak dan ook meteen leuk? Een jongere wilt het graag goed doen. Is zijn/haar keuze dan naar wat ‘hoort’ of wat hij/zij echt leuk vind.

Hoe werkt het studiekeuze advies

Het studiekeuze advies dat de jongere van 16 tot 24 jaar krijgt, ontstaat na een meting van ACT young en een adviesgesprek van 1,5 uur.

De jongere doet thuis op de computer de jongere meting. Deze meting duurt slechts 12 minuten en is op denkniveau van jouw kind. Het geeft inzicht in zijn/haar krachten, kwaliteiten en talenten en hoe deze het ‘zijn’ beïnvloeden.

Tijdens het adviesgesprek van 1,5 uur, bespreken we bovengenoemde. Na het gesprek is voor jouw jongere inzichtelijk welke competenties hem/haar energie geven, hoe de informatie opname is, hoe beslissingen genomen wordt en wat belangrijk gevonden wordt in zijn/haar leven.

Tevens maken we een routekaart voor de toekomst, waardoor jouw kind zelfbewust zijn of haar studiekeuze kan maken en zijn natuurlijke vaardigheden (verder) kan ontwikkelen.

Het rapport krijgt de jongere mee. Het komt weleens voor dat er een 2e gesprek nodig is. Dit wordt in overleg met de ouder afgesproken. Het kan ook zijn dat er meer coaching nodig is. Dan zal ik een coachingstraject voorstellen.

Heb je je studie afgerond maar heb je advies nodig bij het kiezen van je loopbaan?

Dit traject kan ook voor loopbaanadvies worden ingezet. We bepalen dan niet welke studie bij je past, maar bij welke job jij gaat stralen. Ben jij een jongere (tussen de 16 en 24 jaar) heb je een gereduceerd tarief.