Samen meedoen aan de eerste Triathlon in Hoofddorp

Op zaterdag 19 mei wordt er een triathlon georganiseerd in Hoofddorp in de Toolenburgerplas. Wat een unieke kans voor ons om daaraan mee te doen. In de Toolenburgerplas zwemmen, door Haarlemmermeer rennen en ik neem aan dat we om de Toolenburgerplas mogen rennen. Dit is een thuis wedstrijd, wat een leuk doel en uitdaging is om voor te trainen. 

Is zwemmen echt een onderdeel van triathlon?

Zwemmen is het eerste onderdeel van de triathlon. Velen vinden dit het moeilijkste. Graag help ik jullie hierbij. Als ik 12 mensen heb die mee willen doen met de triathlon, of minimaal 30 banen willen leren zwemmen dan ga ik kijken of we op donderdagavond zwemwater kunnen regelen in Nieuw Vennep en kunnen we 1 februari starten met onze zwemvoorbereiding. Op een speelse wijze zal ik jullie in 3 maanden leren 30 banen te zwemmen en je voor te bereiden op het starten met velen tegelijkertijd. Ieder op zijn eigen niveau maar wel samen.

Welke afstanden zijn er met de triathlon

Een triathlon heeft verschillende afstanden. In Hoofddorp kan je meedoen met de sprint: 750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km rennen of de Olympische: dit is het dubbele van de sprint. Daarnaast is het ook mogelijk om mee te doen met een team. Je doet dan samen met 2 anderen de afstanden. Ieder een onderdeel. Het leuke is dat de jeugd ook de triathlon mogen doen. Voor de jongsten is het 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km rennen. Voor de oudere jeugd is het de sprint afstand.

Trainen voor de triathlon?

Naast het zwemmen moeten we ook fietsen en hardlopen. Wij Nederlanders kunnen fietsen. Dit kan je zelf oefenen. Voor hardlopen nodig ik jullie uit om te komen bootcampen. Je krijgt bij Bootcamp kracht, uithoudingsvermogen en een gezonde hoeveelheid doorzettingsvermogen. Kom eens een proefles meedoen en ervaar.

Ik heb mij ingeschreven voor de sprint om 12:00 uur. Wie doet er met mij mee? Je kan je inschrijven op https://registration.mylaps.com/haarlemmermeer-triathlon/ Je kan hier ook een fiets huren en/of een wetsuit.