Omgang privacy van persoonsgegevens vanaf 25 mei 2018

Per 25 mei 2018 is de algemeen verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Hiermee wilt de EU met name de consument meer rechten en controle gegeven over zijn of haar persoonsgegevens en daarmee ook over zijn of haar privacy. Met behulp van dit bericht geef ik inzicht hoe Liv&Joy met jouw gegevens omgaat. Als inspiratie voor dit persoonsgegevens beleid, heb ik gebruik gemaakt van de lijst die Cruzado in zijn blog hieromtrent heel duidelijk en overzichtelijk heeft verwoord.

Bezoeker moeten actief toestemming geven voor het vastleggen van de persoonsgegevens.

  • Al mijn klanten vullen een intake formulier in. Deze gegevens betreffen informatie om hun optimaal te kunnen begeleiden, zodat zij hun doel behalen.
  • De gegevens die voor het registratiesysteem en betalingssysteem worden gebruikt, zijn via de betreffende organisatie veiliggesteld. Zij hebben mij een verklaring verstuurd. Elke klant heeft zijn eigen inloggegevens en kan zijn gegevens zelf bijhouden, wijzigen of verwijderen.
  • De klant moet zelf aangeven of zij de nieuwsbrief willen ontvangen. 

Een persoon mag de gegevens opvragen en ook eisen dat de gegevens aangepast/ verwijderd worden

  • Elke klant mag zijn gegevens opvragen en zijn of haar verzoek om de gegevens aan te passen of te verwijderen willig ik direct in.

Alle gegevens die je verzamelt moeten vastgelegd zijn. 

  • Afhankelijk hoe ik het intake formulier aangeleverd heb gekregen bewaar ik het. Dit is lokaal op de computer of in een ordner. De NAW gegevens zet ik in mijn adresboek, zodat ik de persoon ten alle tijden kan contacten. Ik deel deze gegevens niet met derden mits ik vooraf toestemming heb gevraagd aan de betreffende persoon.
Alleen gegevens die je aantoonbaar nodig hebt mag je verzamelen.
  • Ik verzamel alleen de gegevens die ik nodig heb om de klant optimaal te kunnen begeleiden. Denk hierbij aan gewicht, lengte, omvang, beroep, gezondheidsconditie en medicatiegebruik. Verder noteer ik alleen datgene wat de klant mij vertelt en toestemming geeft het te noteren.
De beveiliging van de informatie moet sterk en up-to-date zijn.
  • Ik werk met kortstondige trajecten. Indien er een jaar geen contact is geweest, zal ik de formulieren verwijderen. De NAW gegevens blijven in mijn adresboek totdat de klant mij aangeeft deze te verwijderen of als deze niet meer up-to-date is.
  • Voor mijn website heb ik een SSL-certificaat, waardoor de persoonsgegevens goed worden beschermt. Er is een beter beveiliging van gegevens tussen de server (van de website) en een internet browser. Hiermee voorkom ik enige vorm van overtreding tav de bescherming van persoonsgegevens.
  • Voor het begeleiden van mensen gebruik ik het registratiesysteem Virtuagym. Zij hebben ook een privacybeleid, die je hier kan lezen.