Medicijnen als symptoombestrijding of om oorzaak aan te pakken

Ik schrok mij ‘dood’ dat nummer 4 van de doodsoorzaak van de beschaafde wereld komt door bijwerkingen van medicijnen. Wat is er met deze wereld aan de hand. Met welk doel worden er medicijnen gegeven? Gaat het om de oorzaak aan te pakken of is het symptoombestrijding? Wat is een mensenleven waard?

Willen de mensen in de farmacie echt de mensheid helpen of is het een snelle manier om geld te verdienen? Ik heb laatst een indrukwekkend boek gelezen ‘censuur‘. Dit zet je wel even aan het denken. Hoe is de artsenopleiding ontstaan, waar ligt de focus op? Het blijkt dat het een idee is van dhr Rockefeller, die een nieuwe manier zocht om snel geld te verdienen. Hij was al succesvol in de olie industrie. In zijn tijd waren de mensen die kruiden, natuurlijke middelen gebruikten in de meerderheid. Er werd gekeken naar de oorzaak van het probleem, wat ontbreekt er en voeg dat toe aan de levensstijl van de mens. Jammergenoeg heeft de reguliere artsenopleiding nu de focus gekregen op het voorschrijven van medicijnen. Er wordt minimaal aandacht gegeven over voeding. Terwijl dit vaak de oorzaak is van vele ziekten.

Achterhalen van de oorzaak tot symptoombestrijding

Als een huis niet gebouwd kan worden, een brug dat instort, een auto die niet gerepareerd kan worden of een biefstuk niet gebakken kan worden pikken wij dat niet. Wij laten de architect, ingenieur, monteur of de kok uitzoeken waarom het niet kan en zoek maar een blijvende oplossing.

Hoe kan het dan dat wij mensen voor ons eigen lichaam genoegen nemen met een pilletje. Waarom accepteren wij het dat een arts ons mag oplappen of inpakken met een pilletje? Worden ze misschien ‘omgekocht’ door de mooie snoepreizen die de farmaceutica bedrijven geven? Of geloven ze hierin? Gelukkig zijn er ook artsen die wel hun ‘waarom’ vraag blijven stellen en luisteren naar de klant en graag de oorzaak willen aanpakken.

Het is natuurlijk ook onze maatschappij, waardoor we vragen om een snel paardenmiddel, ofwel symptoombestrijding. Lees maar eens deze brief over luisteren van lichaamssignalen. Heel pakkend beschreven dat wij graag aan symptoombestrijding doen en wat voor effect dit heeft op je lichaam.

Ben jij een quick fix persoon of wil jij de oorzaak aanpakken?

Is jouw mensenleven het niet waard om een onderzoek te doen naar de oorzaak? Wil jij niet weten waarom je bepaalde klachten heb? Zou het een levensstijl kunnen zijn en de oplossing misschien daar te vinden zijn? Leidt jij het leven dat jij wilt, haal jij energie uit jouw leven, eet jij dusdanig dat je lichaam energie krijgt om te functioneren of eet jij allemaal meuk omdat je denkt daar behoefte aan te hebben?