Groente ovengerecht vol met voedingsstoffen

Recept voor groente ovengerecht. Eens anders als gekookte groente. Lekker met vlees of vis. Ook super als vegetarisch gerecht. Ge├»nspireerd van het AH ovengroente, zoete aardappel, rode paprika en broccoli’. Bron van vezels en voedingsstoffen. Eens een andere manier van het eten van broccoli.

Ingredi├źnten:

2 stronken broccoli in roosjes
4 rode paprika in stukken
2 zoete aardappelen in blokjes
6 eetlepels olijfolie
1 tl paprika poeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl oregano
1/2 tl tijm
zout en peper naar behoefte
2 knoflook tenen geperst

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Meng de olijfolie met de specerijen en de knoflook.
Doe de groenten in een ovenschaal.
Roer de kruidenmengsel door de groenten.
Laat eventueel een 15 min rusten/marineren.
Zet het groente gerecht 30 minuten in de oven.

Extra:

In plaats van losse groente kan je ook 2x 600 gr AH ovengroente pakket (zoete aardappel, rode paprika en broccoli) gebruiken. Je bent minder tijd kwijt bij het voorbereiden van dit groente ovengerecht en het is net zo gezond.

Het is goed om regelmatig broccoli te eten. Om te voorkomen dat het saai wordt, kan je in plaats van koken of roerbakken ook eens een soep maken of dit groente ovengerecht maken. Broccoli bevat veel voedingsstoffen die goed is voor iedereen. Het werkt preventief tegen welstandsziekten zoals kanker, hart & vaat, is cholesterolverlagend en verkleint de kans op longziekten. Broccoli bevat veel anti-oxidanten, calcium en vitamine K. Meer informatie hierover op ahealtylife.nl

Wil je meer weten over wat het goed voeden van je lichaam inhoudt? Kijk op de pagina voeding.