Gepocheerd ei met paprika en avocado heerlijk en eiwitrijk.

Een eitje maar dan anders. Een gepocheerd ei met tomaat, paprika en avocado. Een volwaardig eiwitrijke maaltijd, zonder koolhydraten. Best gemakkelijk te maken. Komt uit het superfood boek van Jamie Oliver, alleen dan zonder brood. Een heerlijk ontbijt, maar je kan het ook als lunch of diner nemen.

Ingrediënten:

2 eieren
2 rijpe tomaten kroontjes eruit snijden
1 punt paprika (of rode peper) in ringen snijden, zaadjes verwijderen
1 avocado
Evt rode ui gesnipperd

Bereiding:

Ca 30cm plastic folie op werkvlak bestrijken met olijfolie.
Helft van punt paprika in het midden op plastic neerleggen.
Breek voorzichtig het ei erover.
Breng de hoeken van de folie naar elkaar toe maak er een dicht ‘zakje’. Druk voorzichtig het zakje wat naar beneden, zodat het bijna plat is.
Herhaal dit voor 2e pakketje.

Breng pan water aan de kook.
Verwarm de tomaten 40 sec in de pan. Haal ze eruit en laat ze schrikken in koud water.
Doe vervolgens de pakketjes in het kokende water en laat het ca 6 minuten koken.
Pel ondertussen de tomaten en snijd ze in stukjes.
Evt aanmaken met 1 tl olijfolie, gesnipperde rode ui en peper en zout en evt wat limoensap erover.

De avocado verdelen over 2 borden.
Het tomaten mengsel erover ten slotte het gepocheerde ei erop en eet smakelijk!

Extra:

Je kan ook 2 eieren gebruiken voor een persoon.
Wil je meer weten over wat het goed voeden van je lichaam inhoudt? Kijk op de pagina voeding.