Angstvrij zwemmen en conditie opbouwen

Schoolslag hebben we allemaal geleerd, maar kan jij ook meters maken en zonder pijn zwemmen? Of vermijd jij het water omdat je bang bent water binnen te krijgen of je hoofd onder water te doen? Wil jij je ook vrij voelen in het water en angstvrij kunnen zwemmen zonder pijn en je conditie opbouwen? Doe mee met de 12 weken cursus en kom op speelse wijze van je angsten af en leer 1 km te zwemmen in borstcrawl of schoolslag.

Hoe leer ik met deze cursus angstvrij en zonder pijn te zwemmen?

Tijdens de zwemcursus gaan we de zwemelementen eigen maken. Dit zijn ligging, beenslag, armslag en de ademhaling. Vervolgens gaan we deze aan elkaar koppelen. We gaan dit met oefeningen doen, zodat je gaat vertrouwen op je eigen lichaam en je ‘vrienden’ wordt met het water. Het is niet alleen banen zwemmen. Integendeel. Het zal spelenderwijs gebeuren, waardoor je ook sterker wordt en controle krijgt. Door deze elementen eigen te maken ontstaat er een goede techniek. Hierdoor zullen de pijnen in je lichaam ook verdwijnen.

Is de cursus ook geschikt voor mensen zonder angst, die efficiënter willen zwemmen en/of de borstcrawl willen leren?

Aangezien we starten met de basiselementen kan elke zwemmer zijn voordeel hieruit halen. Heb je de elementen snel onder de knie, kan je dit gaan toepassen. Er zal differentiatie plaatsvinden per baan. Ieder wordt op zijn niveau uitgedaagd. In mijn eerdere blogs over zwemmen kan je al meer lezen over de elementen

Borstcrawl zwemmen is natuurlijk anders als schoolslag. Alleen de basis van alle zwemslagen is gelijk. Het moeilijkste van de borstcrawl is de ademhaling. Dit kan op verschillende manieren geoefend en eigen gemaakt worden. Misschien denk jij te komen voor de schoolslag en zwem je na 10 weken borstcrawl zonder angst. Laat je verrassen en wie weet doe jij met de eerste triatlon in de Haarlemmermeer.

Wat zijn de kosten om aan de cursus ‘angstvrij zwemmen en conditie opbouwen’ mee te doen en waar wordt het gehouden?

Ik het het halve bad in Nieuw Vennep afgehuurd voor 12 weken op donderdag van 21-22 uur. De cursus start 1 februari en kost nu slechts 150,- . Dit is een actieprijs omdat ik het voor het eerst op deze manier ga geven (normaal: 225,-)