Sportvasten

Wil je blijvend fitter, slanker en vitaler worden? En dat binnen tien dagen? Sportvasten helpt je daarbij. Het is een unieke en krachtige methode.

Sportvasten is geen dieet

Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af.

Samen gaan we een traject in van een tot zes maanden. Het begint met een intake waarbij we besluiten om een voortraject (prepare the switch) te doen of direct met de sportvastenkuur te starten. De vastenkuur is een periode van 10 dagen. Gedurende deze periode train je dagelijks 20 tot 30 minuten, trainen we een keer samen en hebben we dagelijks (app) contact. Na de kuur kun je met eenvoudige richtlijnen de switch duurzaam behouden voor een slank, fit en vitaal leven. De zogeheten keep the switch periode. Je krijgt van mij voedings- en trainingsadvies, met daarbij een eetschema voor twee weken. Hierin zal ik je motiveren en steunen, zodat deze manier van leven (anders eten en sporten) heel vanzelfsprekend voor je is geworden. Tijdens het evaluatiegesprek bespreken we of je in je eentje verder gaat en met mij contact opneemt als je dit nodig vind of dat we nog een vervolgtraject ingaan.