Coaching

Lichaam en geest zijn een geheel. Maar soms is dit niet met elkaar in balans. Soms uiten mentale problemen zich fysiek en vaak ben je niet volledig bewust van hetgeen jou uit balans brengt. Om je hier inzicht in te geven werk ik onder andere met Analytical Competence Tool (ACT).

De zee, het bos, de bergen. Alles ziet er mooi, indrukwekkend of spannend uit. Je weet dat er daarbinnen nog veel mooiers te zien is. De verschillende vissen, het koraal, de kleine dieren die in of van de bomen leven, de paddenstoelen, de dieren die zonder moeite de bergen op klimmen, de watervallen en de afwisselende natuur.

Ditzelfde geldt ook voor ons mensen. Van buiten zien we er mooi, indrukwekkend of spannend uit. Ons handelen of gedrag zorgt hier ook voor. Maar wie is de persoon die hier nu achter zit eigenlijk? Wat drijft deze persoon, dat is interessant.

Hoe komt het dat die persoon zo enthousiast, betrokken, geïnteresseerd en heel gericht is op de ander? En dat de ander weer enorme bewijsdrang heeft, niet wil falen, zich in situaties onmachtig kan voelen? Hoe komt het dat die ene persoon jou in bepaalde situaties zo enorm irriteert. Waarom ga jij conflicten uit de weg?

Wat gebeurt er met jou in dit soort situaties? Ben jij je bewust van je eigen gedrag en het hoe en waarom? Ben jij je ervan bewust dat jij soms die ‘bitch’ of die handige/listige jongen bent? Is deze wijze, de manier waarmee dat jij door het leven wilt gaan?

Je kunt jezelf allerlei gedragsregels aanleren om in bepaalde situaties te functioneren. En in hoeverre lukt het jou deze ‘trucs’ toe te passen bij stress/ onder druk? Je blijft in je vaste patroon. En geloof mij…je blijft weg van je eigen verantwoordelijkheid.

Wil jij ook bewust worden van wat jij drijft en ben je nieuwsgierig naar jouw spoortjes?

Graag help ik je bij het bewust worden van jouw innerlijke drijfveren en de nieuwsgierigheid naar waarom dingen niet lukken, zodat jij een wezenlijke verandering kan maken. Van bewustwording, naar beslisruimte naar het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Zodat je weer 100% kan functioneren zonder de handrem erop!